ΚΑΜΕΡΕΣ CCTV  960H :: Παρουσίαση προϊόντος

Κάμερες Υψηλής Ανάλυσης 960Η

Ο όρος 960Η χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια τελευταία σειρά αισθητηρίων για αναλογικές κάμερες που έχουν τουλάχιστον 960 εικονοστοιχεία (pixels) σε κάθε οριζόντια γραμμή του σήματος video. Τα αισθητήρια αυτά σε συνδυασμό με ορισμένες καινοτομίες και στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέρη της κάμερας, μπορούν να δώσουν περισσότερη λεπτομέρεια στην εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, φθάνοντας στη μέγιστη θεωρητική ανάλυση για το αναλογικό CCTV των 700 – 720 TVL.

Στη συνέχεια, ο όρος 960H επεκτάθηκε και στα καταγραφικά, καθώς, για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η υψηλότερη ανάλυση, θα πρέπει όλες οι συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα CCTV (κάμερες , καταγραφικό, μόνιτορ) να υποστηρίζουν ανάλυση 960Η. Αν  έστω και μια από αυτές έχει χαμηλότερη ανάλυση, τότε το όλο σύστημα θα περιοριστεί σ’ αυτή τη χαμηλότερη ανάλυση.

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών 960Η σε σύγκριση με τις συμβατικές αναλογικές  συσκευές είναι κυρίως τα εξής:

  • Παρέχουν 33% υψηλότερη ανάλυση (μεγαλύτερη λεπτομέρεια) εικόνας από την ανάλυση D1 και κατά 5,45 φορές από την  ανάλυση CIF.
  • Είναι πλήρως συμβατές με υπάρχουσες  αναλογικές καλωδιώσεις CCTV.
  • Δεν παραμορφώνουν την εικόνα στα σύγχρονα μόνιτορ ευρείας οθόνης (16:9), επειδή και τα αισθητήρια των  καμερών έχουν την ίδια αναλογία  διάστασης (16:9).

 

Πρόσφατα, στην αγορά έχουν εμφανιστεί κατασκευαστές, κυρίως από την Άπω Ανατολή, ή και εισαγωγείς, που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους μη γνωρίζοντες, ισχυριζόμενοι ότι οι αναλογικές τους κάμερες, εφοδιασμένες (ή όχι) με αισθητήρια πολλών ΜPixels, έχουν

ανάλυση 750, 800, 1000 ή και 1200 TVL! Η αλήθεια είναι ότι όσο υψηλής

ανάλυσης αισθητήριο και αν χρησιμοποιηθεί, ποτέ δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί υψηλότερη ανάλυση από τα 720 TVL, λόγω της αναλογικής φύσης του σήματος εξόδου της κάμερας.

Αν απαιτείται υψηλότερη ανάλυση τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ψηφιακή μεταφορά του  σήματος, με κάμερες HD-SDI για συμβατότητα με τα ίδια ομοαξονικά καλώδια ή κάμερες IP με διαφορετική όμως καλωδίωση.

LIVE

LIVE
Δείτε το Λουτράκι σε ζωντανή μετάδοση μέσω web κάμερας!

Η Total Security σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά τον χώρο σας, από οποιοδήποτε σημείο μέσω internet! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.